Valoarea nominală a Timbrului Verde care apare pe factură la fiecare echipament electric sau electronic nu va mai fi vizibilă.
Măsura intră în vigoare începând cu data de 13 februarie, anunţă Ecotic. Aceste costuri vor trebui înglobate în preţul de vânzare al echipamentului, fără a mai fi evidenţiat separat pe factură. Producătorii au în continuare obligaţia de a realiza raportări către autorităţile în domeniu şi către organizaţiile de preluare, dar şi de a vira sumele pentru finanţarea gestionării deşeurilor din echipamente electrice şi electronice către organizaţiile colective sau de a organiza şi finanţa direct gestionarea acestora. Cea mai mare valoare a timbrului verde este pentru frigidere mari şi congelatoare - în jur de 24 de lei, pentru maşinile de spălat rufe, maşinile de gătit şi cuptoarele electrice valoarea se afla în jurul sumei de 10 lei, pentru un cuptor cu microunde sau un aparat de aer condiţionat valoarea medie este de 5 lei, iar un telefon, fix sau mobil, are o valoare a timbrului verde în jur de 1 leu.
„Cancerul” din Delta Dunării, reclamat la Bruxelles
După ce Comisia Europeană a cerut Bucureştiului să se ocupe de „aspectele necorespunzătoare ale protecţiei mediului” din zona Sulinei, ecologiştii cer, şi ei, la Bruxelles, atenţie pentru problemele din Deltă. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Zonelor Umede, la iniţiativa europarlamentarului, Daciana Sârbu, World Wide Fund for Nature şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, Parlamentul European a găzduit o expoziţie de fotografie. Evenimentul a fost un semnal de alarmă asupra întârzierii lucrărilor de reconstrucţie ecologică, a pescuitului intensiv şi a braconajului, precum şi asupra dezvoltării haotice a turismului. Delta Dunării este cea mai mare zonă umedă naturală a Europei şi, totodată, cea mai bogată în biodiversitate. În prezent, mai bine de 50.000 de hectare - foste la