Omul de afaceri Severin Tcaciuc regretă că a plecat din ţară şi susţine că dacă ar fi rămas şi ar fi participat la procese nu ar mai fi fost pedepsit.
Cum aţi petrecut primele ore de libertate?
Severin Tcaciuc: Nu am avut timp să realizez exact cum au fost primele ore. Pe primul loc a fost bucuria. Nu pot fi egalate cu nimic sentimentele unei redobândiri a libertăţii individuale.
Citeşte şi: EXCLUSIV Suceava: Lista răzbunării lui Severin Tcaciuc (FOTO şi VIDEO)
Unde aţi mers prima dată după ce aţi ieşit din închisoare?
La hotel am venit prima dată. Aici m-a aşteptat familia cu şampanie şi flori. Eu nu am intrat în hotel de 9 ani. L-am cumpărat şi în doi ani de zile a trebuit să plec din ţară, am fost fugărit de vechea putere locală.
Asta înseamnă că v-aţi lăsat bătut?
Nu. Am luptat de la distanţă. Nu am avut succesul pe care l-aş fi avut dacă rămâneam pe loc. Aşa că după aproape şapte ani de zile de luptă s-a stabilit definitiv şi irevocabil că nu există infracţiunea, dar pedeapsa era pronunţată pe baza unor fraude economice. Mai târziu, după cinci ani de zile s-a constatat că frauda economică nu există. Cine şi cum putea să mai modifice mandatul de executare a unei pedepse pronunţate?! Nimeni. Am fost adus din Austria să fac acea pedeapsă care avea la bază o părere personală a doi inspectori de la Suceava.
Despre cine e vorba?
Nu ştiu cum îi cheamă şi nici nu m-a interesat. Ceea ce m-a interesat a fost că totul s-a petrecut într-un concubinaj cu procurorul Amariei, o tristă amintire a justiţiei României, ceea ce s-a şi dovedit. S-a pensionat la vârsta de 53 de ani. O valoare, un maestru al unei meserii, fie avocatură, fie medicină, fie justiţie, până la adânci bătrâneţi îşi practică meseria, dar dacă o persoană perfect sănătoasă se pensionează la vârsta de 53 de an