Şeful Vodafone nu a dorit să spună dacă va face schimbări în management sau dacă va schimba oferta de abonamente, precizând pe de altă parte că primele "îmbunătăţiri" vor fi făcute în reţeaua retail şi în call-centere.
Economia României ar putea înregistra în acest an o creştere uşoară şi ar putea determina astfel o revenire pe un trend ascendent şi pentru piaţa locală de comunicaţii, estimează Iñaki Berroeta, 43 de ani, directorul executiv al Vodafone România, una dintre cele mai mari companii din România, cu 10 milioane de clienţi şi afaceri de aproape 1 mld. euro pe an.
"Cred că economia va creşte. Cred că piaţa de comunicaţii mobile ar trebui să crească dacă şi economia îşi va reveni. Oamenii sunt bine pregătiţi, calitatea forţei de muncă este foarte bună faţă de alte ţări, România e membră a UE, exporturile sunt în creştere, deci există toate ingredientele. Dacă mă întrebaţi ce se va întâmpla, vă răspund că sunt optimist în legătură cu evoluţia economiei din România. Cred că va fi o evoluţie foarte bună pentru toată piaţa", a spus Berroeta în cadrul primei sale întâlniri cu reprezentanţii mai multor publicaţii locale de la preluarea funcţiei de CEO al Vodafone România, la începutul lunii decembrie 2010.
În contextul crizei economice, atât companiile, cât şi consumatorii şi-au redus drastic bugetul pentru comunicaţii astfel că piaţa a scăzut sub 4 miliarde de euro de la vâful de aproape 4,6 mld. euro atins în 2008. Telefonia mobilă a fost unul dintre cele mai afectate segmente ale industriei locale de comunicaţii.
Pe fondul recesiunii şi al competiţiei dure de pe piaţă operatorii au ajunsă să raporteze venituri mai mici deşi numărul de clienţi este mai mare decât în 2008 - cel mai bun an pentru industria locală de comunicaţii.
Piaţa din România are încă un potenţial ridicat de creştere, a spus Berroeta, atât pe segmentul de vo