În decembrie, Inter era în picaj, la 13 puncte în spateleliderului Milan. Moratti a riscat, l-a demis pe Benitez şi l-aluat, aproape de pe plajă, pe Leonardo. Rezultatul? Campioana s-ametamorfozat după chipul brazilianului. Câştigă meciurile pentru căînscrie mai mult decât adversarul. Serie A pare şi eametamorfozată.
Într-o lună, Inter a reintrat serios în lupta pentru titlu. Aajuns la cinci puncte în spatele rivalei locale, cu un joc bazat peminge, posesie şi entuziasmul adus de brazilian, după ce aabandonat rigoarea şi pregătirea fizică din sala de forţă din "eraBenitez". Sub bagheta lui Leo, echipa nu are ochi decât pentruatac. Ultima reprezentaţie, 5-3 cu Roma, un thriller care i-aîncântat total pe fanii nerazzurri. Şi n-a fost primul de acestsezon. 3-1 cu Napoli, 4-1 cu Bologna, 3-0 cu Bari. Ce să mai vorbimde meciul cu Palermo, câştigat cu 3-2, după ce la pauză sicilieniiconduceau cu 2-0? Ofensivă totală. Chiar şi eşecurile sunt la scor,1-3 la Udine! Brazilianul a transformat-o pe Inter în echipa cu celmai tare atac (44 de goluri în 23 de meciuri).
Catenaccio, încomă
Nu doar Interul e schimbat. Interesant e că Serie A, peransamblu, are o altă faţă. Au dispărut meciurile strânse, cu puţinegoluri, decise de o singură reuşită. Milan - Udinese 4-4, Cagliari- Roma 5-1, Napoli - Sampdoria 4-0, Juve - Parma 1-4, Inter - Parma5-2, Udinese - Lecce 4-0, Palermo - Bologna 4-1 sunt doar câtevaexemple! Catenaccio pare în comă. Suporterii, sponsorii şiteleviziunile n-au decât motive de bucurie.
Herrera"se răsuceşte în mormânt"
Catenaccio este sistemul devenit cunoscut în întreaga lume şiadoptat de fotbalul italian după ce a fost folosit în premieră înItalia de celebrul antrenor al lui Inter Milano, argentinianulHerrera, în anii 60. Sistemul a fost inventat de austriacul KarlRappan, antrenorul Elveţiei în anii 30‑40, şi se bazează pe