Deşi supravieţuişte cu 450 de lei pe lună, George consideră că sunt şi persoane care o duc mult mai rău decât el şi au nevoie de ajutor. Pentru că era apropiat de religie şi avea glas frumos, părinţii săi l-au îndemnat să urmeze calea credinţei şi să facă şcoala de cântăreţi bisericeşti.
Acum este dascăl la Biserica cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul din comuna Independenţa. Călin a fost abandonat în maternitate la trei zile după naştere şi a locuit până la 5 ani în orfelinatul „Cireşica“ din Constanţa. Chiar dacă avea o vârstă fragedă, acesta îşi aminteşte în detaliu viaţa dusă la casa de copii. „Eu cântam foarte frumos şi susţineam concerte în orfelinat, eram o mică vedetă. La sfârşit toată lumea îmi dădea banane şi portocale, fructe destul de greu de găsit pe vremea aceea“, îşi aduce aminte tânărul. „Alergau bucătăresele după mine cu gălbenuş de ou cu zahăr ca să pot cânta“, rememorează George.
Adopţia
La vârsta de 5 ani a fost adoptat de o familie din comuna Independenţa, judeţul Călăraşi. Acesta îşi aduce aminte ziua în care şi-a întâlnit pentru prima oară părinţii. „Eram în biroul directorului şi apoi am ieşit pe hol, moment în care a intrat tata şi a scăpat un ban pe jos. M-am aplecat, i l-am dat şi i-am spus: Poftim, tati! De atunci ei au rămas părinţii mei“, îşi aduce aminte, cu emoţie, tânărul.
Făcut să ajute oamenii
În toamna anului trecut a văzut în oraş banner-ul Crucii Roşii şi s-a dus să vadă despre ce este vorba. „Eu am mai colaborat şi cu Caritas Italia şi de aceea am vrut să mă înscriu la Crucea Roşie“, spune el.
Fiind crescut în spiritul credinţei de bunica sa, tânărul a vrut să transmită mai departe acest lucru, propunând organizarea unui cor al Crucii Roşii. „Am vrut să ducem mai departe credinţa şi să facem cunoscută Naşterea Mântuitorului“, adaugă tânărul. Pentru a participa la acţiunile de voluntariat,