dificil. Elevii nu se arata foarte incantati de inmultirea probelorCa de obicei, sesiunea se va deschide cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, aceasta fiind proba A. In cadrul probei B, elevii care au urmat cursurile intr-o limba a minoritatilor vor da examenul in limba materna. De asemenea, la proba C absolventii vor sustine examenul de evaluare a competentei lingvistice la doua limbi de circulatie internationala pe care le-au studiat in liceu. Proba D va fi cea de testare a competentelor digitale (calculator). Apoi vor trece la proba E, care va consta in examinarea scrisa. Indiferent de profilul liceului elevii vor da test scris la Limba si literatura romana. Cei care au studiat intr-o limba a minoritatilor vor sustine proba in limba materna. Elevii care au terminat cursurile unui liceu cu profil real vor da examene la matematica si fizica, chimie sau biologie. Liceenii de la Uman vor sustine proba de limba straina, de geografie, istorie sau stiinte socio-umane. Absolventii liceelor tehnologice vor da si o proba specifica profilului. Atentie! Prevederile noii legi se vor aplica elevilor care incep clasa a IX-a in anul scolar 2012 ? 2013, respectiv absolventilor din 2016.
Calendarul examenelor din acest an
Examaneul de bacalaureat in acest an se va desfasura la fel ca in anul precedent, absolventii urmand sa afle rezultatele pe 3 iulie:
6 iunie - proba orala la Limba si literatura romana;
13 si 17 iunie - proba de evaluare a competentelor digitale;
20 si 23 iunie - proba orala la limba straina;
27 iunie - proba scrisa la Limba romana;
29 iunie - proba obligatorie a profilului;
1 iulie - proba la alegere a profilului si specializarii.
dificil. Elevii nu se arata foarte incantati de inmultirea probelorCa de obicei, sesiunea se va deschide cu evaluarea competentelor lingvistice