Oţetul de Batoş, care a făcut furori în toată Europa, va ajunge şi pe mesele românilor. După ce zeci de mii de litri au luat drumul Austriei, producătorul mureşean a decis să oprească exportul şi să vândă renumitul condiment pe plaiurile mioritice.
Mulţumit de felul în care a fost primit în ţările vestice, un producător de oţet din Batoş s-a gândit că e cazul să mănânce şi românii sănătos. Pentru că a făcut ceva banuţi din export anul trecut, pentru 2011 ţinta lui sunt băştinaşii. Aşa că , în câteva săptămâni , oţetul Bio va umple toate magazinele de produse naturiste din România. „Este un adevărat razboi al produselor conforme şi non-conforme. În România ne luptăm cu producătorii care fac produse nesănătoase şi care nu se încadrează în norme. Diferenţa între un produs bun şi unul prost, din păcate, în România este foarte mică. De aceea e atât de greu să vinzi aici un produs bun", a declarat Ernest Bachman, administratorul societăţii producătoare de oţet.
Fermentat în cadă de lemn
În ciuda crizei şi a problemelor financiare, producătorul şi-a luat inima în dinţi şi a decis să spargă piaţa autohtonă. A oprit, pentru moment, exportul şi s-a îndreptat spre români. Este conştient ca piaţa produselor Bio în România este încă dificilă, dar este sigur pe calitatea oţetului pe care îl produce. „Oţetul nostru este 100% natural şi este obţinut din suc concentrat de măr. Oţetul care se găseşte peste tot are la bază acidul acetic, care este mult mai ieftin decât sucul natural de mere. Asta permite producătorilor să vândă mai ieftin produse nu tocmai sănătoase. Aici, la Batoş, facem fermentarea folosind metoda tradiţională, în căzi de lemn", a mai adăugat vestitul producător al oţetului de Batoş.
Oţet cu condimente
Nu i-a fost greu să se impună pe piaţa vestică cu oţetul Bio. Mai mult, vesticii care se dau în vânt după produsele noastre, l-au determi