Florin Gavrilă este un investitor care a reuşit să facă din 10.000 de dolari plasaţi pe Bursă în urmă cu 13 ani un portofoliu de 350.000 de euro.
El crede că toţi cei care reuşesc să pună un ban deoparte ar trebui să-şi plaseze o parte din bani pe Bursă
"Bursa te învaţă să fii cumpătat şi să nu cheltuieşti mai mult decât câştigi. Este o modalitate cinstită de a face bani şi există o oarecare şansă să devii un om bogat. Eu nu ştiu cum aş fi putut altfel să ajung să am un milion de euro. Că l-am pierdut este altă poveste, însă nici banii care mi-au rămas nu cred că i-aş fi putut strânge dintr-o slujbă de middle-management", spune investitorul.
Gavrilă crede în continuare cu tărie că pe termen lung investiţiile de la bursă pot să transforme şi alţi oameni în milionari dacă există un gram de noroc, multă muncă, aptitudini şi voinţă în acest sens.
"Există o similitudine între ce se întâmplă acum şi ce se întâmpla la sfârşitul anilor '70, când a avut loc criza petrolului şi volatilitatea era ridicată. Atunci au luat fiinţă unele dintre cele mai mari companii de astăzi din domeniul IT-ului, cum ar fi Microsoft, Intel, Apple, care erau nişte start-upuri cu capitalizări de câteva milioane de dolari. Lumea nu stă pe loc. Acum se vor crea probabil societăţile care peste 15 ani - 20 de ani vor fi înlocuitorii", consideră Florin Gavrilă, care adaugă că cea mai mare parte a timpului şi-o petrece căutând astfel de societăţi pentru a le adăuga în portofoliu. El a deţinut până recent un portofoliu de acţiuni pe Bursă şi acum vrea să se mute pe bursele externe.
"Sunt şi companii mici care au un brand extraordinar de puternic, şi pot să vă dau şi un exemplu: Hermes din Franţa, celebrul fabricant de genţi. Este un brand atât de puternic şi de dorit de femei în special, încât a performat extraordinar în toată perioada", continuă el.
A văzut semnel