Mircea a devenit pasionat de folk încă din copilărie când asculta cu sfinţenie Mugur de Fluier iar în prezent a devenit un nume cunoscut pe scenele folk de la nivel naţional
Pasiunea lui Mircea pentru muzica folk s-a înfiripat din copilărie. „Mugur de Fluier, albumul celor de la Phoenix era vinilul cel mai ascultat pe pick-up. Au urmat cei de la Pro Musica, Poesis, Valeriu Sterian şi compania de Sunet Veac XX, albumele Mariei Gheorghiu, Ducu Berţi, Pasărea Colibri, Vasile Şeicaru, Alexandru Andrieş şi mulţi alţi mari artişti ai genului, astfel încât cultura muzicală şi-a pus amprenta asupra personalităţii mele în ansamblu“, spune Mircea.
În perioada liceului (a absolvit Liceul Teoretic Grigore Moisil, clasa de istorie-ştiinţe sociale, în perioada 1996-2000), se înfiripase o trupă de rock alternativ „Leviathan” cu care în anul 2000 are o primă apariţie pe TVR2, la emisiunea „Care pe care”, un concurs între licee.
O perioadă extrem de importantă în definirea stilului compoziţional şi în finisarea pieselor actuale este cea a studiilor universitare la Iaşi, în perioada 2000-2004, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Geografie şi Geologie. „Din 2000 m-am alăturat „Cenaclului Moldavia“ din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi şi am susţinut spectacole alături de Fără Zahăr, Nu Acum, Walter Ghicolescu, Jul Baldovin, Paul Arva, Cătălina Oana Beţa şi mulţi alti artişti care alcătuiesc acum valul tânăr în folk şi nu numai“, îşi aminteşte Mircea.
Jurnalist şi funcţionar public
După finalizarea studiilor universitare şi reîntoarcerea în Tulcea, urmează o pauză de trei ani în activitatea artistică, şi începe scurta experienţă de jurnalist. Se reprofilează repede, alegând cariera de funcţionar public la Consiliul Judeţean Tulcea. Din 2007 reintră în circuitul festivalurilor de folk la „Prometheus”- Sfântu Gheorghe, Delta Dunării.