Circa 200.000 de bugetari din structurile militarizate ar urma sa intre in perioada urmatoare in sistemul de pensii private obligatorii, in urma noii legi privind sistemul unitar de pensii publice. Legea a intrat in vigoare la 1 ianuarie, dar administratorii de pensii private nu stiu exact detaliile tehnice prin care acesti oameni vor adera in sistem. Primii pasi se vor face luni, cand arbitrul pietei de pensii private (CSSPP) va publica spre dezbatere normele de modificare a legislatiei secundare in ceea ce priveste colectarea contributiilor, aderarea si evidenta la sistem. Datorita lipsei acestor reglementari, Mircea Oancea, presedintele autoritatii, spune ca a cerut pana acum administratorilor sa astepte si sa nu inceapa procesul de atragere de clienti.
Integrarea in fondurile de pensii private obligatorii a bugetarilor din structurile militarizate, ca urmare a prevederilor Legii privind sistemul unitar de pensii publice este unul din principalele evenimente asteptate de catre administratorii de fonduri de pensii private in 2011.
"Circa 150.000-200.000 de noi participanti ar putea astfel adera la fondurile de pensii, deocamdata administratorii fondurilor de pensii nu cunosc detaliile tehnice si operationale prin care Casa Nationala de Pensii Publice (fosta CNPAS) va integra acesti salariati ai statului in sistemul public de pensii, apoi (in functie de criteriul de eligibilitate dat de varsta) si in sistemul privat de pensii", mentiona la inceputul lunii ianuarieAsociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). Primii pasi in integrarea a circa 200.000 de noi clienti in sistemul de pensii private
Mircea Oancea, presedintele CSSPP, a precizat vineri, in cadrul unui eveniment organizat de Media Xprimm, primii pasi care se vor face in perioada urmatoare in aceasta directie.
"Desi legea 263/2010 a intrat in v