Lotul lui Lăcătuş e împărţit în două: cei foarte religioşi şi cei care cred în superstiţii
Dincolo de hazard, tactică sau ştiinţă, fotbalul are şi o însemnată componentă mistică, pe care i-o dau însăşi protagoniştii. Superstiţiile sînt parte integrantă din arsenalul cu care fotbalistul pregăteşte sau abordează jocul, însa gama lor e foarte variată.
Chiar dacă sînt la 1.500 de kilometri depărtare de Bucureşti şi nu au de susţinut meciuri oficiale, ci doar amicale şi antrenamente, roş-albaştrii nu renunţă la tabieturi. Aproape toţi dintre elevii lui Lăcătuş au anumite lucruri pe care le fac întotdeauna înainte de meciuri, lucruri cu ajutorul cărora speră să-i meargă bine.
Dacă românii sînt dintre cei mai superstiţioşi, cu Surdu ieşind ultimul pe teren de fiecare dată cînd e titular, cu Stanca închinîndu-se de două ori pînă să ajungă în poartă sau cu Dică încălţat de fiecare dată cu ghete care au numele fiului său pe ele, străinii gîndesc altfel. În special cei doi brazilieni, Ricardo şi Bonfim, spun că "Dumnezeu e credinţa noastră şi dacă noi credem în Dumnezeu atunci nu putem avea şi superstiţii".
Emeghara, religia şi cifra 13
Cel mai credincios stelist din lot e Emeghara, care citeşte aprope nonstop cărţi religioase. Totuşi, el a fost marcat în trecut de faptul că cifra 13 s-ar putea să-i aducă ghinion. Cînd a venit la Steaua, tocmai pentru că nu era superstiţios, a luat tricoul cu numărul 13. A urmat un şir interminabil de accidentări, care l-au ţinut departe de gazon timp de 2 ani. Urmarea? A renunţat la 13 şi acum are 3 pe tricou.
Şi-a descărcat Biblia pe laptop
Fundaşul portughez Geraldo Alves e ferm cînd e întrebat de superstiţii: "Nu există aşa ceva la mine. Totuşi, am un obicei, nu mă despart niciodată în cantonament de Biblie, doar că nu mai trebuie să o iau fizic cu mine, am descarc