Bucatarii sefi iti pot spune retete pentru o multime de preparate culinare interesante si gustoase, insa s-ar putea sa fie mai putin dispusi sa dezvaluie anumite secrete pe care le stiu de regula din generatie in generatie.
O noua carte insa, intitulata "Cum sa storci o lamaie" ("How To Squeeze A Lemon"), contine mai mult de 1.000 dintre cele mai interesante secrete ale bucatarilor. Iata cateva dintre acestea, potrivit Daily Mail:
1. Care este cel mai bun mod de a sparge un ou?
Multe dintre gospodine au obiceiul sa sparga un ou de marginea unui bol, insa cel mai bine este sa il lovesti usor de o suprafata plata, cum ar fi masa. Si asta deoarece, atingandu-l de marginea unui castron vei obtine mai multe bucatele de coaja, unele ajungand chiar si in albus, de unde poate fi chiar enervant sa le scoti.
2. Cum sa procedezi pentru ca fructele sa nu se mai scufunde in aluat?
Daca vrei ca fructele sa ramana deasupra, ceea ce este de preferat, da-le intai prin faina, pana cand sunt "imbracate". Aceasta tehnica functioneaza si la bucatile de ciocolata.
3. Se poate face ceva daca ai pus prea multa sare intr-un preparat culinar?
In cazul in care preparatul respectiv contine si suc de lamaie, otet sau vin, da, se poate face ceva. Poti sa pui mai mult din acestea, pentru a contrabalansa. Este valabila de asemenea si reciproca. Insa, in cazul unei mancari care nu trebuie sa aiba si asa ceva, nu mai poti face nimic.
4. Cum mai poti sa storci o lamaie?
Storcatoarele de fructe scot maximul de suc din lamai insa, daca nu ai un astfel de aparat, poti sa procedezi in urmatorul fel: roteste lamaia pe masa, apasand usor, pune-o la microunde timp de 30 de secunde, si apoi stoarce-o. Cele mai suculente lamai sunt cele care au coaja subtire, iar daca aceasta este mai degraba neteda decat te