Sute de oameni au protestat astăzi, între orele 12.00-14.00, în faţa primăriei din Ţăndărei, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa unitatea medicală din localitate. Pacienţi, cadre medicale şi autorităţi sunt revoltate şi caută imposibilul: salvarea spitalului orăşenesc.
UPDATE: ora 14.05 - În prezent, la nivelul judeţului Ialomiţa funcţionează alte şapte instituţii rezidenţiale pentru persoanele adulte, care oferă o capacitate totală de 375 de locuri, însă doar 312 dintre acestea sunt ocupate. Pe de altă parte, în judeţ va fi amenajat şi un centru pentru îngrijirea persoanelor adulte cu afecţiuni psihice, cu o capacitate de 40 de locuri.
UPDATE: ora 13.30 - Consiliul Local şi primăria oraşului Ţăndărei consideră inoportună reorganizarea şi reprofilarea în cămin de bătrâni a spitalului din localitate deoarece în oraş funcţionează deja, din 2005, un complex de servicii sociale pentru bătrâni, cu 42 de locuri, doar 22 dintre acestea fiind ocupate.
UPDATE: ora 13.00 - În prezent, spitalul din Țăndărei este singurul din județul Ialomița care nu are datorii către terți. În plus, la Spitalul Orășenesc Țăndărei funcționează singura secție de psihiatrie din județul Ialomița, ce beneficiază de 17 paturi. La unitatea spitalicească, lucrează 16 medici, din care 6 sunt rezidenți, iar 4 sunt angajați cu jumătate de normă. „Dacă proiectul va fi adoptat în forma şi conţinutul prezentate de Ministerul Sănătăţii, va fi atacat în justiţie şi în mod sigur va fi anulat“, spune Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.
UPDATE: ora 12.30 - Autorităţile judeţene susţin că proiectul iniţiat de Ministerul Sănătăţii este nelegal. „Înfiinţarea, desfiinţarea, reorganizarea, restructurarea spitalelor publice de sub autoritatea consiliilor locale sau judeţene se fac la iniţiativa prefectului sau a Consiliului Judeţean, c