Am promis cititorilor mei ca voi analiza sansele si impactul aparitiei unui nou partid. Mi-a luat-o inainte Dan Tapalaga. Vad ca si Mircea Cartarescu abordeaza acelasi subiect. Foarte bine. Prin analiza mai multor puncte de vedere exista sansa ca toti cei care ne citesc sa-si formuleze propria opinie, cat de cat documentata.
Mai intai subliniez din nou faptul ca sunt un sustinator neconditionat al modernizarii si reformarii statului roman. Si a infrastructurii mentale a romanilor. Prima si singura forta politica care si-a asumat aceasta misiune aproape imposibila este actuala coalitie de guvernare, impreuna cu presedintele Basescu. Cu riscul sinuciderii politice. Asa ceva nu te poate lasa indiferent. Am salutat in multe articole aceasta asumare politica atragandu-mi critici pe masura.
Dar PD-L, principalul partid al coalitiei de guvernare, are el insusi nevoie de o reforma profunda. Va fi in stare s-o duca pana la sfarsit? Va fi viitorul congres al PD-L momentul zero al schimbarii la fata? Doar viitorul ne poate raspunde la aceasta intrebare.
Scheletele din dulapul PD-L
Imi scria un comentator: faptul ca va asumati public simpatia (politica) fata de PD-L, va da dreptul moral sa-l si criticati, fara sa fiti catalogat imediat drept opozant politic.Actuala coruptie din vami exista si in 2005-2007, si in 2009-2010. Totusi, cu Vasile Blaga la interne (mai putin 2009), cu ministri de finante, sefii vamilor si ANAF din PD-L, nu s-a luat nicio masura de eliminare a coruptiei din vami. Drept urmare, s-a ajuns in stare de metastaza infractionala de azi si doar presiunea UE a facut CSAT-ul impreuna cu serviciile de informatii sa ia masuri. In al 13-lea ceas.Exista vreo legatura intre “pionii” din vami si inalte fete din partid si din stat? Toate numirile in sistemul vamal se fac de la centru, de catre Sorin Blejnar, seful ANAF. Daca ar fi numit o