Sentimente inselate si marea cacealma WikiLeaks. Pe aceste doua coordonate se inscriu marturisirile lui Daniel Domscheit-Berg, din cartea sa lansata vineri, la Berlin. "Inside WikiLeaks" (n.r. Inauntrul WikiLeaks) reda vremea petrecuta de autor "la cel mai periculos website din lume". Cartea a aparut simultan in 19 tari si pare o actiune revansarda, a celui care pretinde ca ar fi fost mana dreapta a lui Julian Assange.
Inca inainte de aparitia cartii, Assange l-ar fi acuzat pe Domscheit-Berg ca ar fi fost platit de FBI, pentru a-l discredita. Se vorbeste de sabotajul actiunii Wikileaks, iar avocatul lui Assange ii cere inapoi lui Berg „datele sustrase“.
In numele lui Julian Assange - fondatorul sitului de dezvaluiri, care se afla acum in ancheta pentru acuzatii de sex neprotejat venite din Suedia, avocatul german Johannes Eisenberg a dat miercuri o declaratie de presa „referitoare la afirmatiile lui Domscheit-Berg“. In declaratia facuta de avocat si citata de publicatia Focus, se cer „fondurile de date sustrase“ si se spune ca el, Eisenberg, are mandatul „sa actioneze impotriva calomniilor raspandite de Berg impotriva domnului Assange“.
„Domscheit-Berg ar fi declarat ca a deteriorat sistemul central al platformei care prelua documente si ca a furat material“ se mai afirma in articolul din publicatia sus-numita, precizandu-se ca „sabotajul a impus o innoire complexa a tehnicii de preluare a documentelor“, dupa cum „ar fi explicat WikiLeaks intr-o declaratie facuta publica in Internet“.
Concomitent, activistii WikiLeaks ar fi declarat ca rolul lui Domscheit-Berg in organizatie ar fi fost limitat. Desi „s-a dat, in presa, drept programator, specialist in computere, expert in securitate, arhitect, redactor, fondator, director si purtator de cuvant“, el ar fi fost doar purtatorul de cuvant al WikiLeaks din Germania, s-ar mai f