Ati crezut ca nu o sa mai apara Alba ca Zapada. Nu, v-ati inselat. Trebuia doar sa aveti putina rabdare. Daca Partidul Poporului, al lui Diaconescu, este inventia PD-L pentru a smulge din electoratul putin educat al PSD, atunci nici PSD-PNL nu se lasa mai prejos.
Nu v-a mirat raceala dintre Patriciu si Antonescu din ultima vreme? Nu v-a mirat ca doar Vintu, Voiculescu si ale lor armate mediatice au sprijinit infiintarea USL? Poate va intrebati unde a disparut Dinu Patriciu. Ei, bine, n-a disparut. Lucreaza. Nu se stie insa in favoarea cui.
Intr-un editorial scris recent, Patriciu isi exprima, indirect, pozitia fata de USL: "In ceea ce ma priveste, eu cred ca nu exista "social-liberalism". Desi democratia si liberalismul nu sunt totuna, astazi alaturarea lor a devenit un pleonasm. Aceste sintagme idioate imi zgarie auzul nu pentru ca as fi un adept al puritatii doctrinare, ci pentru ca eu cred in pragmatism. Refuz cu incapatanare demagogia.
Daca s-a incheiat o alianta intre toti cei care cred ca trebuie sa inceteze alunecarea societatii romanesti in afara spectrului democratic si catre saracie cronica, atunci, in primul rand, la demagogie trebuie renuntat".
In aceeasi zi, se pronunta asupra USL un prieten bun al patronului de la Adevarul Holding, Klaus Iohannis: "Aceasta alianta nu are fundament doctrinar si nici nu poate sa aiba. Nu cred ca este o structura care va functiona pentru foarte mult timp. Este o alianta de conjunctura si cred ca va functiona in acest sens cum a fost gandita."
De remarcat ca amandoi ataca fundamentele doctrinare ale aliantei intre PSD si PNL. Interesant. Parca ar fi vorbit la telefon cu o zi inainte.
Iohannis este in buna masura creatia lui Patriciu in anul alegerilor prezidentiale, 2009. El l-a curtat, el l-a reinventat, el l-a scos din provincialism. L-a adus proaspat