Circa 100 de ONG-isti, arhitecti, artisti si simpli cetateni au venit, sambata, in fata Halei Matache, pentru a protesta impotriva deciziei Primariei Capitalei de a demola monumentul, pentru crearea Bulevardului Uranus. Inarmati cu aparate de fotografiat, creioane sau sevalete, oamenii au fotografiat, pictat si desenat cladirea pentru ultima oara. Reprezentantii Primariei Capitalei promit ca nu vor demola hala, ci o vor muta mai in spate si o vor transforma in berarie.
ONG-istii au ales aceasta forma de protest deoarece Primaria Capitalei nu le-a dat autorizatie pentru mitting pe motiv ca "in zona se efectueaza lucrari". "Platforma pentru Bucuresti a renuntat la manifestatia programata initial, desi nu intelege de ce Primaria trebuie sa limiteze dreptul la libera exprimare a opozitiei fata de proiectul Diametralei N-S. Mai mult, credem ca Primaria se afla intr-un evident conflict de interese atunci cand interzice o manifestatie impotriva propriului ei proiect. Totusi, credem ca PMB nu poate obiecta daca cei interesati de patrimoniul construit, arhitectura si peisaj urban au venit astazi, profitand de lumina ultimei ore a diminetii, ca sa imortalizeze, prin fotografie, schite, desene sau pictura la sevalet, cladirile din fostul cartier istoric Buzesti si Hala Matache", spune Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.
De la protest nu au lipsit nici fortele de ordine care au incercat sa-i puna pe fuga pe protestatari. "Oamenii care au venit s-au strans intr-un singur loc si au inceput sa vorbeasca. Au venit jandarmii si mi-au spus ca imi dau amenda 100 de milioane pentru ca nu avem autorizatie. Le-am spus ca fiecare a venit in nume propriu si ca se vor raspandi. Pana la urma ne-au lasat in pace", a declarat Nicusor Dan.
Hala Matache este unul dintre cele 13 monumente care vor fi demolate pentru construirea Diametralei N-