Migdale, avocado, busuioc, o ceaşcă de cafea şi un pahar cu alcool sunt "condimentele" unei seri de vis alături de persoana iubită de Valentine’s Day.
Un mare buchet de flori roşii sau un cadou deosebit vă pot face să păşiţi cu dreptul de Ziua Îndrăgostiţilor. Însă cina este cireaşa de pe tort dacă ştiţi să alegeţi alimentele potrivite.
"Oamenii au fost interesaţi de alimentele cu efecte afrodisiace încă de pe vremea Afroditei, zeiţa iubirii. Dar dincolo de mitologie, teste ştiinţifice arată că există anumite arome care pot avea mai mult decât un efect de saţietate", exlică dr. Luigi Gratton, Vice president of Lutrition Education în cadrul Herbalife şi membru în "Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universitatţii din Los Angeles.
Specialiştii detaliază în continuare alimentele "de dragoste" ce pot contribui la reuşita serii romantice.
1. Migdalele stimulează pasiunea femeilor
De-a lungul timpului, migdalele au fost un simbol al fertilităţii, aroma lor stimulând pasiunea unei femei. "Migdalele sunt foarte bune pentru inimă, datorită conţinutului de Omega 3, minerale şi vitamine. În acest context se poate afirma că asigură toate premizele unui act sexual reuşit", este de părere Corina Zugravu, medic primar igiena alimentaţiei şi nutriţiei.
2. Avocado creşte nivelul hormonilor
Conţinutul de vitamina B6 dintr-un avocado contribuie la creşterea producţiei de hormoni masculini.
"Avocado are un conţinut lipidic sănătos ridicat, ce intră în componenţa membranelor celulare care asigură sănătata celulelor reproducătoare", detaliază nutriţionistul Corina Zugravu.
3. Ardeiul iute produce senzaţia de plăcere
Caspaicina, o substanţă care stimulează terminaţiile nervoase şi creşte pulsul, este responsabi