Chiar dacă urmezi serios dieta, nutriţionistul britanic Sarah Schenker afirmă că există greşeli pe care le faci fără să ştii, informează Daily Mail, citat de Mediafax. Dr. Schenker arată cum poţi evita capcanele, accelerând procesul de slăbire.
• Mănâncă nuci. Cercetările au relevat că nucile menţin senzaţia de saţietate mai mult decât biscuiţii şi sunt bogate în fibre. Însă nucile sunt pline de grăsimi saturate. Ar trebui să mănânci o nucă, maximum două şi nu un sac, spune dr. Schenker.
• Cântăreşte-te săptămânal. Fluctuaţiile de greutate se pot datora şi nivelului de apă reţinută în organism şi nu relevă greutatea pierdută. Cel mai bine e să te cântăreşti o dată pe săptămână, la aceeaşi oră, fără haine şi după ce ai mers la toaletă.
• Atenţie la carnea albă. Carnea albă, de pui sau de curcan, conţine mai puţine calorii decât carnea roşie, doar dacă o consumi fără piele, unde se adună grăsimea. Înainte să găteşti carnea, ai grijă să înlături pieliţa.
• Salatele fără dressing. O salată poate să aibă acelaşi număr de calorii ca un fel principal, dacă este înecată în dressing. Sosul franţuzesc din magazin conţine cam 70 de calorii la lingură, iar dressingul făcut în casă cu ulei şi oţet sau suc de lămâie poate conţine şi 100 de calorii. Ai grijă ca la restaurant să ceri dressingul separat.
• Măsoară seminţele. Seminţele precum cele de dovleac, floarea-soarelui, susan şi cele de in sunt la modă şi foarte sănătoase, consumate în iaurturi, terci de ovăz şi salate. Însă o lingură de seminţe de floarea-soarelui conţine 93 de calorii. Aşa că măsoară cu lingura atunci când le presari peste alimente.
• Evită produsele light. Mâncărurile cu mai puţină grăsime sunt pline de zahăr, iar cele fără zahăr conţin mult concentrat de fructe. Pentru că avem senzaţia că ne fac bine, suntem tentaţi să mâncăm mai mult. Specialistul recomandă să anal