Dieta celor care sufera de diabet trebuie sa elimine o serie de alimente periculoase. Astfel, zaharul, dulciurile, painea alba, prajelile, pastele, alimentele grase si prelucrate trebuie excluse din meniu. In locul acestora, cele mai bune variante sunt cele bogate in fibre, aminoacizi omega 3, calciu si vitamina D.
APrevention a facut o lista a celor mai bune alimente care pot fi incluse in dieta persoanelor care au diabet.
Fasolea este foarte bogata in fibre, iar aceastea, la randul lor, contribuie la reglarea concentratiei de zahar din sange si la reducerea colesterolului. Este utila in diete, in special in cele dedicate diabeticilor. Ofera organismului calciu si proteine de foarte buna calitate.
Lactatele sunt o sursa foarte sanatoasa de proteine, calciu si vitamina D. Un studiu a aratat ca femeile care consuma in mod regulat 1,200 miligrame de calciu si mai mult de 800 de IU de vitamina D in fiecare zi reduc riscul de a face diabet cu mai mult de 30 la suta.
Pestele gras, somonul si tonul de exemplu, este indicat in orice dieta, inclusiv in dieta diabeticilor. Pestele gras este o sursa de acizi grasi esentiali, vitamina D. Nutritionistii recomanda doua portii pe saptamana, pentru a evita acumularea de mercur si alte metale grele.
Pe lista alimentelor indicate se numara si orzul. Printre proprietati se remarca capacitatea de a regla nivelul zaharului in sange, fiind una dintre cereale indicate in diabet. Sunt bogate in fibre si proteine de calitate.
Ovazul nu poate sa lipseasca din dieta diabeticilor. O jumatate de cana de ovaz, consumat in fiecare zi asigura patru grame de fibre.
Curmalele sunt acceptate in dieta diabeticului. Au multe fibre, antioxidanti si un gust extrem de placut. Curmalele pot reprezenta gustarea ideala in dieta celor care trebuie sa tina socoteala zaharului d