Majoritatea capitalelor importante din lume, dar nu numai, au câte un monument, clădire impozantă sau obiectiv turistic care le reprezintă în conştiinţa turiştilor din întreaga lume. Atunci când spui, de exemplu, Paris, te gândeşti la turnul Eiffel. adevarul.ro îşi invită cititorii să îşi spună părerea: la ce ar trebui să se gândească străinii atunci când aud de Bucureşti ?
Dacă, de exemplu, Berlinul este identificat cu Poarta Brandenburg, Parisul cu Turnul Eiffel, iar Roma cu Colosseumul, Bucureştiul nu are un simbol care să-l definească şi să îl identifice în ochii turiştilor străini. Primăria Capitalei nu a gândit niciodată o campanie coerentă de promovare a unui asemenea monument, iar, în ultimii ani, fosta Casă a Poporului s-a ridicat singură la rangul de "simbol" prin caracteristicile sale unice în lume, caracteristici pentru care a şi devenit cunoscută în întreaga lume. Dar este actualul Palat al Parlamentului clădirea-monument care defineşte Bucureştiul ?
Demarată în urmă cu puţin timp, construcţia monumentalei Catedrale a Mântuirii Neamului, cea mai mare construcţie ortodoxă din România, a stârnit deja numeroase reacţii din partea cititorilor adevarul.ro.
Peste 200 de cititori şi-au exprimat deja opiniile în cadrul dezbaterii Catedrala Mântuirii Neamului va schimba definitiv aspectul centrului Bucureştiului. În bine sau nu ?
De-a lungul celor peste cinci secole de existenţă a Bucureştiului, în oraş au fost construite clădiri şi monumente care ar fi putut deveni simbol al Capitalei.
"Adevărul de Seară" vă propune câteva astfel de monumente şi clădiri, care ar putea reprezenta imaginea capitalei României.
Spune-ţi şi tu părerea pe adevarul.ro sau vino cu alte propuneri - Care este cu adevărat simbolul Bucureştiului?
Ateneul Român
Arcul