În Egipt, la câteva zile după demisia preşedintelui Hosni Mubarak, au început noi greve şi proteste. Oamenii cer Consiliului Militar, care a preluat conducerea ţării, salarii mai mari şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Greve au loc în mai multe oraşe ale ţării.
În capitala Cairo, funcţionari bancari şi angajaţi din domeniul transporturilor şi ai turismului au organizat noi proteste izolate.
Anterior, armata a evacuat piaţa din centrul oraşului, punct de bază al protestelor anti-guvernamentale din ultimele trei săptămâni, care au condus la demisia preşedintelui Mubarak.
Consiliul Militar care a preluat conducerea ţării a cerut oamenilor să revină la activităţile obişnuite pentru redresarea economiei. În ciuda apelului, haosul domneşte în marile oraşe, după cum transmit corespondenţii agenţiilor străine de presă.
Băncile au rămas închise şi luni, 14 februarie, iar deschiderea Bursei egiptene a fost amânată pentru cel mai devreme 20 februarie.
Între timp, sute de angajaţi ai Băncii Alexandriei au ieşit în stradă şi cer majorarea salariilor.
În faţa radioului şi televiziunii publice a avut loc un miting al transportatorilor, care cer de asemenea să fie mai bine plătiţi. Mulţi angajaţi acuză decalajele foarte mari între salariile şefilor şi ale subalternilor.
Sectorul turismului, care asigură 6% din Produsul Intern Brut a fost de asemenea lovit serios de criza politică din ultima lună. Greve şi proteste la companiile de stat au afectat serios activitatea Poştei, a industriei textile şi media.
Relatări de presă indică faptul că noua conducere militară a ţării ar intenţiona să interzică grevele, în încercarea de redresare a economiei.
În Egipt, la câteva zile după demisia preşedintelui Hosni Mubarak, au început noi greve şi proteste. Oamenii cer Consiliului Militar, care a preluat conducerea ţării, salarii mai