Are o voce care îi unge la suflet pe iubitorii de folclor. Datorită ei, dar şi a talentului său, a câştigat multe premii sau menţiuni la diferite concursuri şi festivaluri din ţară.
A început cu pianul. Tatăl său, muzician şi el, a văzut că are talent şi l-a îndrumat spre acest domeniu. A început să înveţe să cânte la pian la Liceul de Muzică „Ioan Sima” de la profesorul Alexandru Kiroşca, însă în clasa a zecea şi-a dat seama că pasiunea lui nu este muzica clasică, ci folclorul. Aşa că, din acel an s-a mutat la canto, unde învaţă cu Rodica Pop Seling.
Familie cu tradiţie în muzică
„Am crescut cu muzica populară. Provin dintr-o familie cu tradiţie în muzică. Tatăl meu şi fraţii lui au o formaţie, «Fraţii Morar», care cântă la diferite spectacole şi evenimente. Am fost aproape de folclor încă din copilărie. Tatăl meu mă obliga uneori să urmăresc la televizor emisiunile de folclor (Tezaur Folcloric-n.r). Apoi n-a mai trebuit să mă oblige, fiindcă a început să-mi placă foarte mult”, povesteşte Paul. Tânărul solist de muzică populară a participat la numeroase concursuri naţionale, toate în anul 2010, când a început să cânte la modul profesionist. La concursul „De Ispas“, din Năsăud, a obţinut o menţiune, la fel şi în cadrul Festivalului „Cântă, cântă gură scumpă” din Beiuş. A participat şi a obţinut premii şi la Festivalul „Maria Lătăreţu” din Târgu Jiu şi la „Vocea Populară” din Timişoara. Festivalul „Viva la Musica” i-a adus premiul întâi. Activează în cadrul Ansamblului „Mugurelul” de la Liceul de Artă, însă a colaborat şi cu Ansamblul profesionist „Porolissum”. Este invitat la emisiuni televizate de folclor, dar şi la sărbători câmpeneşti din Sălaj.
Vrea la Academie
Spune că-i place mult să evolueze în faţa publicului. La concursuri are emoţii, însă acum speră să le fi depăşit, deoarece are deja o oarecare experienţă de scenă. „La co