În liceu a ajuns să fie repede cunoscut de toţi colegii ca depanator de calculatoare şi nu de puţine ori a fost solicitat să repună în funcţiune sisteme care au "crăpat" cum spun IT-iştii.
PORTRET: Brăileanul George Crintă este cel mai bun elev-actor din ţară
Încă de mic s-a simţit atras de electronică.
A prins abc-ul montajelor la cercul de profil de la Palatul Copiilor. După terminarea liceului s-a înscris la Facultatea de Inginerie Brăila, specialitatea Construcţii.
"Aş fi putut pleca oriunde în alt loc din ţară, am ales însă Brăila pentru a mă întreţine singur, chiar dacă părinţii mi-au oferit suportul material necesar. Ca să fiu sincer, nu regret că am absolvit la Brăila, pentru că am împuşcat doi iepuri dintr-un foc. Mai întâi am avut ce şi de la cine învăţa iar mai apoi am mers în paralel cu electronica şi de ici de colo am mai ciupit câte un ban!", ne-a povestit, cu umor, Alex.
Telefonia mobilă, pasiunea cu bani
După terminarea facultăţii a avut de ales fie un stagiu pe un şantier de construcţii din Bucureşti unde patronii ofereau cu generozitate aproape 800 de lei pe lună sau să se privatizeze.
"Am căutat să mă încadrez în muncă acolo unde era boom-ul construcţiilor, în Bucureşti. Am fost peste tot cu CV-ul în braţe. Şi tot peste tot am fost întâmpinat de tot felul de arăbeţi care se dădeau mari oameni de afaceri, dar de fapt s-au dovedit a fi nişte speculanţi care sperau să tragă tunuri grele la noi. Mă bucur că a venit criza şi i-a lăsat cu buza umflată. Ofereau cel mult 800 lei salariu, dar voiau muncă minim 14 ore pe zi!", ne-a mărturisit tînărul inginer.
Prins între o lume care nu oferea nimic şi mai vechea sa pasiune i-a venit idea să facă ce-i place, dar pe bani , legal. Aşa a făcut o firmă care are drept obiect repararea de telefoane mobile.
"De mult timp întrasem în domeniu şi m-am gândit că