Pentru cine mai avea vreun dubiu în ceea ce priveşte lipsa chefului de muncă în rândul parlamentarilor constănţeni, o trecere în revistă a activităţii deputaţilor noştri în noul an reprezintă o confirmare fără echivoc. Probabil, preocupaţi de schimbarea puterii şi crearea unei noi majorităţi parlamentare, cei mai mulţi dintre deputaţii constănţeni au uitat principala lor misiune: aceea de a apăra interesele electoratului care i-a trimis în Parlamentul României.
Nu o dată am auzit parlamentari afirmând că intervenţiile lor - fie că sunt întrebări şi interpelări, fie că sunt iniţiative legislative - n-au puterea de a schimba ceva, mai ales dacă sunt membri ai formaţiunilor politice aflate în opoziţie. Şi totuşi, există parlamentari care nu se lamentează şi nici nu se lasă pe tânjeală, indiferent de ce parte a baricadei se află.
După cum menţionam şi în alte materiale, întrebările şi interpelările formulate de parlamentari reprezintă metoda cea mai rapidă şi eficientă în rezolvarea problemelor locale, punctuale şi nu numai. Pe acest considerent, am aruncat o privire pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor pentru a vedea dacă ai noştri deputaţi au mai sesizat guvernanţii în legătură cu unele aspecte ce ar putea fi soluţionate punctual şi fără prea mari intervenţii sau modificări legislative ce presupun proceduri de durată.
Aşa am avut ocazia să constatăm că trei deputaţi constănţeni - Matei Brătianu (PSD), Antonella Marinescu (PSD) şi Ibram Iusein (UDTR) - rămân, cel puţin până acum, fără nicio interpelare sau întrebare adresată miniştrilor Cabinetului Boc. Neinformarea, dezinteresul sau faptul că nu menţin contactul cu electoratul care i-a trimis în Parlament ar putea fi motivele pentru care alţi doi deputaţi - Eduard Martin (PSD) şi Maria Stavrositu (PD-L) - n-au formulat interpelări sau întrebări din 5 octombrie 2009 şi, respectiv, 6 octombrie 2009