Şi-a început cariera la Bucureşti şi a revenit la Galaţi acum patru ani. De atunci a făcut peste 500 de operaţii. Este autorul „minunii" Loredana Jalbă.
Doctorul Cătălin Grigorică şi-a început cariera în anul 2000, la Bucureşti. S-a făcut medic pentru a urma cumva tradiţia familiei: tatăl său a fost medic veterinar.
Primii ani i-a petrecut la Spitalul Bagdasar-Arseni, după care, acum patru ani, s-a întors acasă, la Galaţi.
„Şapte ani am fost acolo la specializare, la Spitalul Bagdasar. M-am întors acasă pentru că aici am familia. Soţia este gălăţeancă. În plus, în Bucureşti era foarte scumpă viaţa. Noi eram la început de drum. Acesta este un alt motiv pentru care am venit acasă", spune dr. Grigorică.
150 de operaţii pe an
Numărul operaţiilor la care a participat se ridică la peste 1.000. Acum, de când a venit la Galaţi, a avut aproximativ 150 de operaţii pe an. Media pe secţia Neurochirurgie este undeva la 500 pe an, aproape cât o secţie din Bucureşti.
„Majoritatea cazurilor te marchează în Neurochirurgie. Reuşitele îţi rămân mereu în minte. Dar şi nereuşitele. Pe această specializare, cazurile sunt în general dramatice. La copii sunt cele mai grele. Am avut multe cazuri de genul acesta la Bucureşti. Într-adevăr, aceste cazuri te marchează", spune neurochirurgul.
În ceea ce priveşte situaţia dramatică a sistemului medial românesc, dr. Grigorică spune că este foarte greu de preconizat unde va ajunge medicina în acest caz.
„E foarte greu să faci ceva în medicină fără bani. Este dificil de apreciat cum va evolua medicina la noi în România. Sunt foate mulţi colegi de-ai mei care pleacă în străinătate. Cauzele pentru care a ajuns sistemul în această situaţie sunt multe. Cert este că sănătatea este subfinanţată. De aici porneşte totul. Nu sunt bani de medicamente, nu sunt bani pentru plata serviciilor şi aşa se ajunge la colap