Poliţiştii de frontieră ar putea sta după gratii încă cel puţin două luni. Avocaţii susţin că clienţii lor au fost nedreptăţiţi în comparaţie cu ceilalţi poliţişti din PTF-urile din ţară unde s-au făcut descinderi.
Cei 58 de poliţişti de frontieră şi vameşi, care au fost săltaţi de la PTF Siret pe 3 februarie, alături de şeful lor Aurel Anea, ar putea să rămână după gratii încă cel puţin două luni de zile. Acest lucru s-ar petrece din cauza miilor de probe adunate de procurorii DNA şi DGA împotriva acestora şi care nu au ajuns în totalitate la avocaţii apărării.
„Probele care ne-au fost puse la dispoziţie sunt într-o fază incipientă. Dacă în dosarele adunate de procurori existau probe din luna septembrie şi până în decembrie, noi le avem doar pe cele din decembrie“, ne-a spus avocatul Leonte Ionuţ Bujdei, care apără patru poliţişti de frontieră.
Avocaţii apărării susţin că nu au avut practic timp fizic să analizeze toate probele pe care le au, însă cu toate acestea au cerut eliberarea acuzaţilor pe motiv că nu reprezintă pericol social.
„Apărarea comună a tuturor avocaţilor s-a axat pe faptul că inculpaţii nu reprezintă pericol social pentru ordinea publică şi nu există nicio probă la dosar cu acest sens. Cu toate acestea, la recursurile de săptămâna trecută nu a fost luat considerare niciun motiv al apărării“, ne-a spus şi avocatul Ionel Andrişan care apără şase poliţişti de frontieră.
Citiţi şi: 59 de poliţişti de frontieră şi vameşi au fost arestaţi. Banii din şpagă se colectau, se adunau şi se numărau ordonat.
Suceava: Şpaga de la Vama Siret ajungea în buzunarele a o treime din poliţişti. În 6 ore se strângeau şi 25.000 de lei.
Suceava: 77 de vameşi şi poliţişti din Vama Siret reţinuţi pentru trafic de ţigări (UPDATE. FOTO)
Dacă marţi şi miercuri, la 29 dintre cei 59 de acuzaţi le-au fost respinse recursurile de Înal