Mai bine de 21% din internauţii români au încheiat o relaţie printr-un e-mail, iar 7% au lansat cereri în căsătorie pe web. Utilizatorii de internet folosesc webul şi în alte scopuri: pentru a trimite e-mailuri cu conţinut intim sau indecent partenerilor, dar şi altor persoane.
Internetul este o metodă des folosită de utilizatori pentru a-şi exprima sentimentele, dar şi pentru a-şi menţine relaţia. Potrivit unui studiu realizat de Microsoft şi Hotmail, 48% din europenii care navighează pe web au corespondat cu partenerul sau cu partenera prin mesaje de dragoste trimise pe internet, iar aproximativ 19% au spus pentru prima oară „te iubesc" persoanei iubite, folosind mesaje electronice. „Chiar dacă e-mailul este considerat un mijloc de comunicare impersonal, este interesant că mulţi utilizatori îl folosesc pentru a împărtăşi sentimente profunde şi intime", spune Tudor Galoş, Windows Business Group Lead, la Microsoft România.
Şi la capitolul cereri în căsătorie, internetul pare a fi o soluţie potrivită pentru mulţi utilizatori. 9% din internauţi, la nivel european, şi-au cerut persoana iubită în căsătorie pe net, în comparaţie cu 7% din utilizatorii români care au făcut acest lucru. În cazul mesajelor de despărţire, 21% din români au preferat să-şi anunţe partenerul că nu mai doresc să formeze un cuplu prin intermediul mesajelor electronice.
Românii, campionii mesajelor indecente
Aproximativ o cincime dintre respondenţii studiului au declarat că au trimis imagini intime sau indecente prin e-mail şi au schimbat fantezii romantice cu partenerul. Totuşi, aproape jumătate au afirmat că au trimis sau că au primit mesaje romantice sau indecente de la persoane care nu erau partenerii/partenerele lor, iar 16% din respondenţi şi-au surprins persoana iubită că trimitea mesaje sexy altcuiva. Cifrele sunt mult mai mari însă pentru România. La noi, 84% din re