Este maseur de 25 de ani, timp în care a reuşit, prin munca sa, să refacă sute de persoane cu probleme medicale. Timp de un an a fost maseurul Lotului olimpic feminin de înot.
A fost încercat de soartă încă din copilărie. La doar trei ani, Sorin Jucan a fost unul dintre cei care au contactat virusul gripal de tip Hong Kong, care a afectat în 1970 o mare parte din populaţie. „Era perioada aceea cu inundaţii, când mulţi au şi murit din cauza bolii. Mie mi-a afectat puternic vederea. Din acest motiv am fost nevoit să învăţ scrierea Braille şi să urmez cursurile unui liceu special pentru persoanele cu dizabilităţi vizuale", mărturiseşte Sorin.
De la Cluj la Bucureşti
Anii de şcoală generală au fost foarte grei pentru băimărean, deoarece nu putea să vadă scrisul la tablă. „După opt ani în care am fost la o şcoală normală, am aflat că la Cluj exista un centru special pentru persoane cu probleme de vedere. Acolo, timp de doi ani, am urmat cursurile liceului respectiv, iar mai apoi, pentru că centrul s-a desfinţat, am plecat mai departe la Bucureşti", îşi aminteşte Sorin.
A lucrat şapte ani la Spitalul Judeţean
Odată ce a absolvit liceul, Sorin s-a angajat ca asistent medical principal balneo-fizioterapie şi masaj la Spitalul Judeţean „Constantin Opriş" din Baia Mare. A lucrat pe acest post şapte ani, iar după asta a trecut la Lotul olimpic de nataţie coordonat de Gheorghe Demeca. „Am fost un an la acest lot şi am avut grijă de tonusul sportivelor. Acolo le făceam masaj Stelei Pura, Noemi Lung, Corinei Dumitru, Eko Palencsar şi Carmen Bode ", mărturiseşte Sorin.
Un an mai târziu, maseurul s-a angajat la Baza de tratament de la Ocna Şugatag, unde a lucrat opt ani. „Meseria asta e plină de satisfacţii. Ştiu ce înseamnă să ai o problemă şi să ţi se întindă o mână de ajutor, aşa că fac totul cu multă pasiune. Am avut