National Geographic prezintă astăzi, de la ora 20.00, documentarul "Sălbatica Rusie", despre o ţară considerată mozaic de climate şi de creaturi.
Documentarul "Sălbatica Rusie", povestit de actorul Jason Hildebrandt, propune o călătorie cuceritoare de-a lungul Rusiei. Telespectatorii vor întâlni animale impresionante, multe dintre acestea trăind doar între graniţele acestei ţări.
Rusia deţine unul din puţinele teritorii sălbatice vaste rămase pe planetă. Peisajul divers al acestei ţări cuprinde regiuni de foc şi de gheaţă, deşert arid şi vârfuri semeţe, temperaturi foarte scăzute şi climate subtropicale. De la prădătorii de top precum ursul polar şi tigrul siberian, până la bizara salamandră siberiană (capabilă să rămână încremenită în gheaţă ani întregi pentru a se trezi apoi la o viaţă nouă), Rusia este un mozaic de climate şi creaturi.
Cele şase episoade sunt împărţite în funcţie de anumite regiuni din Rusia. Siberia, care ocupă 10% din uscatul planetei, este habitatul unei varietăţi de animale: de la mosc (mamifer de mărimea unei căprioare, fără coarne, cu o faţă de cangur şi cu dinţi de vampir), la cai sălbatici, salamandre siberiene şi foci de apă dulce.
În Kamchatka, vulcanii activi transformă văile în cazane luxuriante, unde urşii bruni se pot răsfăţa, iar diferite specii de vulturi concurează pentru pra dă deasupra lacului Kuril.
Ursul brun trezit la viaţă
În episodul de astăzi, telespectatorii vor avea ocazia să facă o călătorie în Munţii Ural. Aici, elanul Eurasia face călătorii sezoniere în căutare de hrană, iar ursul brun se trezeşte la viaţă după mai multe luni de hibernare. Pe măsură ce se topeşte zăpada, lupii încep să se hrănească cu a cele animale care nu au supravieţuit îngheţului.