Cei aproximativ 800 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţe Slobozia nu îşi vor primi banii pe luna ianuarie din lipsă de fonduri. În acest moment, în visteria spitalului nu sunt decât 10% din cele 1,9 milioane necesare achitării drepturilor băneşti pe luna ianuarie.
Vestea că nu îşi vor primii salariile la timp a încins spiritele printre angajaţii spitalului.
Indignare şi ameninţări
Oamenii care au familii de întreţinut sau rate la bancă refuză să creadă că nu sunt bani pentru lefurile lor. „Domn’le, este strigător la cer. Nu se mai poate aşa. Vom ajunge ca în Egipt. Ori noi pe ei, ori ei pe noi. Trebuie să facem la un fel, aşa nu mai putem trăi“, spune Ioana Bogdan (49 de ani), o infirmieră a spitalului din Slobozia. De aceeaşi părere, este şi Nicoleta Paraschiv (40 de ani), asistentă medicală la cel mai mare spital din judeţ. „După ce ne-au ciuntit lefurile şi ne-au tăiat sporurile, acum nu ne mai dau nici banii la timp? Va ieşi scandal“, spune Nicoleta.
Sindicatul a înştiinţat încă de la sfârşitul săptămânii trecute cei 800 de angajaţi ai unităţii medicale cu privire la riscul de a nu-şi încasa salariile. După ce a primit vestea că spitalul de la Ţăndărei va fi desfiinţat, sănătatea ialomiţeană mai primeşte încă o lovitură. Cadrele medicale au programat deja un miting în faţa Prefecturii.
Bani insuficienţi
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate datorează spitalului un milion de lei pentru contractul de anul trecut, însă, pe lângă aceşti bani, spitalul mai are de încasat 6,3 milioane de lei pentru serviciile prestate în afara contractului. „Casa de Asigurări ne-a impus un număr de 1.400 de internări lunar, însă, dacă omul are nevoie de spitalizare, eu nu am cum să îl dau afară. Astfel, avem în medie cam 2.000 de internări lunar, însă Casa ne dă bani doar pentru 1.400. De aici, provine datoria de 6,3 milioane pe care CJAS