Pentru noile abonamente de la Moldtelecom vom plăti cel puţin dublu faţă de cele actuale, în schimb vom vorbi mai ieftin extra-pachet şi peste hotare. Oficialii companiei argumentează modificările de preţuri prin faptul că tarifele actuale, neajustate din 2004, nu permit recuperarea cheltuielilor.
De la 1 martie, în loc de actualele trei abonamente, Moldtelecom introduce alte şase tipuri. Dispare abonamentul „Econom", care costă 6 lei şi are 200 de minute incluse.
Cel mai popular abonament, „Standard", de 24 de lei şi cu 300 de minute incluse, va avea preţul de 30 de lei, fără niciun minut inclus, convorbirile locale fiind taxate cu 12 bani per minut ziua şi cu 6 bani noaptea, în weekend şi de sărbători.
Vom putea opta şi pentru unul dintre cele trei abonamente „Optim": de 50 de lei - cu 300 de minute incluse, de 55 de lei - cu 500 de minute, sau de 75 de lei - cu convorbiri locale nelimitate.
Pentru pensionari, veterani de război şi alte persoane cu venituri mici va apărea abonamentul „Social", cu 200 de minute, la preţ de 15 lei. Abonamentul „Înlesniri" va rămâne la preţul de 6 lei, dar va avea 750 de minute de convorbiri locale incluse, cu 50 de minute mai mult. De acesta însă pot beneficia doar invalizii de război.
Totodată, de la 1 martie, Moldtelecom promite convorbiri internaţionale mai ieftine, chiar şi de trei ori cu unele ţări. Astfel, spre România, SUA sau Rusia vom suna, în orele de vârf, cu numai 1,8 lei per minut, iar în Italia, Franţa, Spania, Portugali şi alte ţări chiar şi mai ieftin - cu 1,68 lei pe minut.
LIBERALIZAREA CERE SCUMPIRI
Vitalie Iurcu, director general al Moldtelecom, susţine că ajustarea preţurilor se face în strictă conformitate cu legislaţia şi reprezintă faza finală a liberalizării pieţei telecomunicaţiilor.
Procesul a început în anul 2002 şi urma să fie realizat în patru etape, d