Sub acest titlu, Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi organizează joi, 17 februarie, ora 18, la Aula Magna a Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, conferinţa Mărturisitorii – Minuni. Mărturii.Repere.
Despre minunile făcute de Sfinţii Închisorilor, cei care s-au jertfit în temniţele comuniste pentru credinţa în Hristos, vor vorbi Părintele Mihai Andrei Aldea, Laurenţiu Dumitru, Ciprian Voicilă şi alţi invitaţi. Intrarea este liberă.
Citiţi în continuare un nou episod din cartea Mărturisitorii, apărută la Editura Lucman
Minunile Părintelui Ilie Lăcătuşu
Cei care nu s-au temut să-L mărturisească pe Dumnezeu nici în faţa celor mai cumplite chinuri au strălucit ca nişte adevărate făclii şi în prigoana atee a secolului nostru. Sângele mărturisitorilor a curs ca în primele veacuri ale creştinismului.
Şi în România prigoana contra credinţei a lovit puternic Biserica. Episcopi, preoţi şi mireni au apărat cu preţul vieţii comoara cea mai de preţ: adevărata credinţă. Mulţi din marii duhovnici, mulţi din marii teologi au trecut prin întunericul închisorilor. Dar, în loc de a fi îngenuncheaţi, aceştia au ieşit din încercări mai puternici, mai căliţi, mai pregătiţi pentru a răspândi credinţa cea adevărată.
Între aceştia o figură aparte este părintele Ilie Lăcătuşu.
Viaţa sa a fost închinată Domnului. S-a născut pe 8 decembrie 1909, în satul Crăpăturile din judeţul Vâlcea, din părinţi apropiaţi de Biserică, Marin şi Maria Lăcătuşu. Tatăl său a fost cântăreţ bisericesc. Copilăria la ţară, farmecul universului ţărănesc i-au deschis inima spre Dumnezeu, pe care şi-a dorit să Îl slujească cu toată fiinţa.
Între anii 1923 şi 1930 a urmat Seminarul Sf. Nicolae din Vâlcea, unde s-a evidenţiat prin însuşirile sale deosebite. Între 1930 şi 1934 a frecventat Facultatea de Teologie din Bucureşti, ai cărei profesori erau personali