„Misterul asupra sorţii lui Mubarak” (Il Sole 24 Ore). „Mişcarea de contestare nu slăbeşte în Yemen” (Le Temps). „Revoluţie. Şi după?” (La Croix). „UE depăşită de criza imigranţilor” (Frankfurter Allgemeine Zeitung). „Tunisul a desfăşurat armata pentru a opri exodul spre Europa” (El Pais).
Presa franceză şi europeană continuă să acorde spaţii largi situației din ţările arabo-musulmane.
Egiptul întreabă de intenţiile armatei, notează Le Monde. „Noua Putere desfiinţează instituţiile lăsate de Mubarak. Opoziţia rămâne vigilentă”, scrie marele cotidian francez de seară. „După Tunisia şi Egipt a venit rândul Iranului să ţipe „moarte dictatorului!”.
„Misterul asupra sorţii lui Mubarak”, scrie cotidianul italian Il Sole 24 Ore.
„Mişcarea de contestare nu slăbeşte în Yemen”, ne informează Le Temps, cotidian francofon elveţian.
„Revoluţie. Şi după?” – astfel se intitulează editorialul din La Croix semnat Jean-Christophe Ploquin: „Ar fi greşit să credem că Tunisia şi Egiptul au ieşit din afacere. Fuga lui Zane Abidine Ben Ali, acum o lună, şi retragerea lui Hosni Mubarak, vinerea trecută, au adus doar o scurtă satisfacție pentru cea mai mare parte a locuitorilor acestor ţări. Pe malul Nilului, două persoane din trei trăiesc de o zi pe alta, fără niciun venit asigurat. În Tunisia sărăcia tinerilor s-a manifestat în mod brutal la sfârşitul săptămânii trecute, odată cu sosirea pe insula italiană Lampedusa a mii şi mii de imigranţi clandestini. După soluţiile politice provizorii găsite în aceste două ţări, cu instalarea unor autorităţi de tranziţie însărcinate cu organizarea de alegeri libere, chestiunea veniturilor populaţiei este repusă de urgenţă pe tapet. În ambele ţări, sunt mişcările sociale şi nu cele politice care au contribuit în ultimii cinci ani la slăbirea regimurilor aflate la Putere. Astăzi, în Tunisia, greve organizate în mod spo