De la inceputul revoltelor populare care au dus la cedarea puterii de catre Hosni Mubarak, in Egipt, in paralel cu desfasurarea evenimentelor, am fost necontenit asaltati de zvonuri contradictorii.
Din experienta unor evenimente asemanatoare din alte tari, stim deja ca elucidarea completa a cauzelor si factorilor care au dus la rasturnerea regimului din Egipt va mai dura un timp. Poate nu atat de mult ca in cazul evenimentelor din decembrie 1989 din tara noastra.
Soarta lui Hosni Mubarak ramane insa, deocamdata, la voia speculatiilor de tot felul. Primul pronostic despre soarta sa l-a dat, la numai o saptamana de la inceputul revoltelor, nimeni altul decat Fidel Castro, care afirmase profetic, inca de atunci, ca soarta lui Hosni Mubarak este pecetluita, in ciuda sprijinului Statelor Unite.
Nici retragerea oficiala a celui care a condus Egiptul timp de 30 de ani nu a oprit insa valul speculatiilor despre soarta sa. Astfel, primele zvonuri lansate de revista americana The Examiner ne-au sugerat ca fostul dictator egiptean se va interna intr-o clinica din statiunea Baden Baden, din Germania. Dezmintirea a venit insa prompt, din partea Germaniei.
Apoi, potrivit agentiei Ria Novosti, Hosni Mubarak ar fi fost de acord cu termenii demisiei, dupa ce s-ar fi asigurat ca poate pleca in statiunea Sharm El Sheik (iar ulterior in orasul Al-Ain, din Emiratele Arabe), avand in prealabil promisiunea ca noua conducere de la Cairo nu il va persecuta. Ultimele stiri sosite sustin ca fostul presedinte egiptean, acum in varsta de 82 de ani, ar avea un cancer intr-o faza terminala.
Chiar daca, in mare parte, contradictorii, aceste zvonuri au totusi un numitor comun, din care se poate deduce usor ca fostul lider egiptean chiar nu se simte bine. Iar acest gen de intamplari nu pot sa nu iti aminteasca de acelasi gen de zvonuri, chia