Tinerii care s-au căsătorit ieri, de Sf. Valentin, spun că acest eveniment trebuia pur şi simplu bifat, în vreme ce cuplurile „de aur" îl văd ca pe o supremă dovadă de dragoste şi devotament.
Cuplurile moderne nu mai pun mare preţ pe căsătorie şi pentru multe dintre ele aceasta a ajuns doar o formalitate şi o modalitate de a închide gurile insistente ale părinţilor. Cei care s-au căsătorit ieri, de Sf. Valentin, şi-au dorit o ceremonie modestă, cu cât mai puţini invitaţi. De partea lor sunt psihologii, care susţin că iubirea nu are nevoie de acte. Pentru generaţiile mai vechi, căsătoria a rămas o dovadă a iubirii şi a respectului faţă de partener. Totuşi, valorile care ţin un cuplu împreună sunt în mare parte aceleaşi: toleranţă, comunicare, intimitate.
„Aş fi preferat de Dragobete, dar mâine-poimâine nasc"
Andra (27 de ani) se uită emoţionată după Sorin, iubitul ei, cu care urmează să se căsătorească de Sf. Valentin. Tânăra mireasă poartă o rochie mini cu franjuri şi cu greu îşi face loc prin mulţime. Spera ca astăzi să fie mai puţină lume la starea civilă, că doar e luni. Mai sunt doar câteva minute şi trebuie să intre în sala de căsătorii, dar în scurt timp îl găseşte pe Sorin afară, printre prieteni. Stă cu telefonul la ureche şi îi întâmpină pe ultimii sosiţi. „Nu a fost chiar plănuit în detaliu să ne căsătorim astăzi. Pur şi simplu s-a întâmplat. Cred că aş fi preferat de Dragobete, dar nu mai aveam timp de mofturi. Peste câteva luni o să avem un copil şi vrem să aibă doi părinţi cu acelaşi nume", spune Andra, care nu ştie ce să facă mai întâi. L-a cunoscut pe Sorin acum şapte ani, la bunici, iar relaţia a rezistat, pentru că în timp au învăţat să cedeze. „Când lasă unul, când lasă altul", spune zâmbind Andra, care o are alături pe mama ei, Gabriela.
„Căsătoria asta se putea face şi mai devreme, că doar se cunoşteau de atâta timp, dar t