S-ar putea spune ca mirosi in functie de ceea ce mananci, unele dintre alimentele tale preferate putand avea efecte secundare neasteptate la nivelul pielii si, implicit, nasului celorlalti.
Probabil ca primele alimente la care te gandesti sunt ceapa si usturoiul, si pe buna dreptate, daca luam in calcul substantele sulfuroase volatile ce dainuie si la cateva ore dupa ce aceste alimente au fost consumate.
Insa si menta si sofranul contin compusi volatili pe care corpul ii elimina prin transpiratie, conform Discovery Health. Acesti compusi sunt absorbiti in sange si plamani dupa digestie, asa explicandu-se nu doar mirosul emanat prin piele, ci si prin respiratie.
Exista insa si alte alimente ce pot influenta felul in care mirosim, aici intrand branza cu mucegai si alimentele fermentate in general, varza si alte legume din familia cruciferelor, dar si otetul.
Si carnea rosie influenteaza felul in care mirosi. Un studiu publicat in jurnalul Chemical Senses a aratat ca voluntarii care urmau o dieta vegetariana erau perceputi ca fiind mai placuti, mai atractivi si ca avand un miros corporal mai putin intens decat cei care consumau carne.
Probabilitatea ca o mancare care miroase ciudat sa te faca sa mirosi si tu asa dupa ce ai consumat-o este foarte mare, asa ca alege-ti cu grija meniul.
Alimentele condimentate, in general, ne dau un miros specific, si nu neaparat din cauza condimentelor. Acestea nu fac decat sa ne mareasca temperatura corpului, care, la randul ei, creste cantitatea de transpiratie emanata.
S-ar putea spune ca mirosi in functie de ceea ce mananci, unele dintre alimentele tale preferate putand avea efecte secundare neasteptate la nivelul pielii si, implicit, nasului celorlalti.
Probabil ca primele alimente la care te gandesti sunt ceapa si usturoiul, si pe buna