Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare şi Incluziune Socială în Regiunea Centru (STP Centru), structură în cadrul Universităţii Româno-Germane din Sibiu, a organizat weekendul trecut workshop-ul regional cu tema Analiza și definitivarea Studiului regional 1 „Evoluția forței de muncă pe piața muncii din Regiunea Centru”.
CITIŢI ŞI:
László Borbély vine la Sibiu să se vadă cu primarul Iohannis
La Sibiu, universităţile au dat absolvenţilor 60.000 de euro. Apoi i-au luat înapoi
Sute de studenţi pierd sesiunea, din cauza taxelor neplătite
La acest eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor direct implicate în domeniul ocupării şi incluziunii sociale din cele şase judeţe ale Regiunii Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu). Scopul studiului elaborat de STP Centru a fost de a evidenția nevoile de competenţe şi calificări ale forţei de muncă pentru adaptarea acesteia la cerinţele pieţei muncii la nivelul Regiunii Centru, precum şi tendinţele de dezvoltare privind piaţa muncii în mediul rural şi nevoile de adaptare.
Acest studiu este deosebit de util membrilor Pactului şi Parteneriatelor Judeţene în elaborarea cererilor de finanţare în cadrul programului operaţional sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007-2013. Concluziile, propunerile şi soluţiile identificate în urma studiului pot constitui puncte de plecare în elaborarea şi actualizarea strategiei de ocupare a forţei de muncă în Regiunea Centru.
„Intensificarea parteneriatului public-privat în Regiunea Centru este imperios necesară pentru dinamizarea procesului de absorbţie a fondurilor europene în scopul rezolvării problemelor sociale generate de criza economico-financiară prin care trece şi România. Studiul pe care l-am realizat urmăreşte să identifice evoluţia şi tendinţele demografice şi ale forţei de muncă, nevoile de c