După şase campionate regionale, tragem linie şi avem sute de kilometri la bord, aproape la fel de multe cafele servite, nopţi nedormite, seri de team-building cu echipa SCAE România, o mulţime de prieteni şi ultima regională din această prima serie.
Va aşteptăm la ultimul Campionat de Barista desfăşurat la Craiova, în perioada 16-20 februarie 2011, în incinta Hotel LIDO. Evenimentul este cu intrare liberă.
În primele trei zile vor fi antrenamente pentru bariştii înscrişi în concurs, seminarii despre cafea şi workshop-uri cu şi despre cafea, în următoarele două zile având loc competiţia propriu-zisă.
Competiţia se împarte în trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art şi Coffee în Good Spirits (Irish Coffee). În cadrul primei probe, concurenţii trebuie să prepare 4 espresso, 4 cappuccino şi 4 băuturi semnătura personală în 15 minute. Cea de-a două probă constă în prepararea a două băuturi caffe macchiato cu desen, două cappuccino cu desen şi două băuturi semnătura personală cu desen (desenele fiecăror două băuturi trebuie să fie identice) în 8 minute. Iar la cea de-a treia probă se caută cei mai buni preparatori de Irish Coffee, probă la care concurenţii trebuie să facă două băuturi, făcute din whisky, zahăr, cafea şi frişcă (nu sunt permise alte ingrediente) şi două băuturi semnătura personală, din cafea şi alcool şi orice alt ingredient se doreşte. Bariştii îşi pot alege la ce probă vor să concureze (una sau mai multe). Pentru etapa naţională se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale. Mai multe detalii se găsesc pe : www.scaeromania.eu
După şase campionate regionale, tragem linie şi avem sute de kilometri la bord, aproape la fel de multe cafele servite, nopţi nedormite, seri de team-building cu echipa SCAE România, o mulţime de prieteni şi ultima regională din această prima serie.
Va a