"Blonda de la ITM", Simona Iancu, îşi pierde funcţia de inspector-şef adjunct ca urmare a unei sentinţe pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la mijlocul lunii ianuarie, prin care s-a respins recursul Ministerului Muncii, decizia de anul trecut a Curţii de Apel Oradea - de repunere în funcţie a Nadiei Racz - devenind astfel definitivă, irevocabilă şi executorie.
OG-uri ilegale
Celebra Simona Iancu a ajuns inspector-şef adjunct al ITM Bihor în luna mai a anului 2009, în baza unui ordin al ministrului Muncii de atunci, care punea în aplicare nu mai puţin celebra Ordonanţă de Guvern 37, prin care funcţiile de conducere ale instituţiilor deconcentrate din întreaga ţară erau rebotezate şi pe ele erau numiţi, prin algoritm, membri ai PDL şi PSD, ca "directori coordonatori" şi "directori coordonatori adjuncţi".
Ca urmare a respectivului Ordin, purtând numărul 914, la ITM Bihor erau schimbaţi din funcţii inspectorul-şef Liviu Lupea şi inspectoarea-şefă adjunctă Nadia Racz, cu PDL-istul Mircea Matei (foto) şi respectiv PSD-ista Simona Iancu.
Încă de atunci, atât Lupea cât şi Racz au atacat Ordinul 914/23 aprilie 2009 al ministrului Muncii, amândoi obţinând din partea secţiei de contencios administrativ a Tribunalului Bihor sentinţe pentru suspendarea aplicării, pe motiv de neconstituţionalitate a OG 37/2009.
Ministerul Muncii a refuzat să pună în aplicare hotărârea instanţei de judecată, chiar dacă între timp însăşi Curtea Constituţională a decis că OG37 este neconstituţională. Motivul? Înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională, Guvernul Boc a emis o altă Ordonanţă de Urgenţă, OUG 105/2009, cu acelaşi conţinut, act ce avea, după alte câteva luni, să fie declarat la fel de neconstituţional.
În proces cu Ministerul
Concomitent cu atacarea Ordinului 914 din 2009 pe motiv de neconstituţionalitate, atât Liviu Lupea (foto) cât şi