La vârsta de patru ani, Mihaela Lungulescu a interpretat pe scenă prima melodie populară. Cu timpul, a ajuns să cânte şi să joace pentru românii din disapora.
Şi-a început „cariera“ din timpul grădiniţei, în cadrul Ansamblului Amadeus, din Calafat. Primul spectacol a adus şi un premiu mult râvnit. Mihaela spune că, o dată cu debutul, a venit şi aprecierea specialiştilor. „Mai mulţi profesori m-au ascultat şi mi-au spus că am o voce frumoasă“, îşi aminteşte olteanca. Mărturiseşte însă că tatăl său a avut o influenţă decisivă asupra drumului pe care avea să îl urmeze. „În tinereţea lui, tati a cântat mulţi ani la Craiova şi la petrecerile de la ţară. A iubit folclorul şi mi-a transmis această pasiune“, recunoaşte Mihaela, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Calafat.
Se pregăteşte la dansuri moderne
Ca să-şi perfecţioneze calităţile vocale, s-a înscris la cursuri de specialitate. A urmat Şcoala Populară de Arte şi Meserii Cornetti din Craiova şi se pregăteşte cu profesori la Palatul Copiilor din Bănie şi din Calafat. Mihaela spune că este o persoană foarte ocupată. „Nu pot să stau, să pierd timpul. Mă mai întâlnesc uneori cu prietenele, dar de obicei sunt foarte chibzuită cu programul meu, pentru că eu merg în paralel la dansuri moderne şi populare“, povesteşte eleva, care face naveta săptămânal la Craiova şi care studiază mai bine de zece ore în fiecare zi. „Plec de acasă dimineaţa şi mă întorc târziu, la ora 20.00. Este obositor, mai ales că anul acesta o să susţin şi examenul de capacitate. Atâta timp cât învăţ cu drag, uit de toate greutăţile“, explică Mihaela. De-a lungul anilor, a făcut parte din mai multe trupe de muzică populară, printre care Taraful „Perla Dunării“ şi Ansamblul Oltenaşi. Mihaela se mândreşte când îşi aduce aminte alături de ce personalităţii a concertat: Niculina Stoican, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu