Dinspre piaţa Obor se circulă destul de lejer către zona Doamna Ghica din Capitală la orele amiezii. Faci dreapta din şoseaua Colentina pe strada Doamna Ghica, treci de şantierul blocat de la Planorama şi intri pe strada Paharnicul Turturea, unde firma Romfelt Real Estate a ridicat nouă blocuri cu 616 apartamente.
În jur, blocuri vechi cu patru etaje. Pe afişele blocurilor noi, din ansamblul denumit Doamna Ghica Plaza, eşti invitat să admiri priveliştea de la înălţime, în condiţiile în care în proiect se află unul dintre cele mai înalte blocuri de locuinţe din Bucureşti, cu 24 de etaje.
Scările exterioare care duc spre intrările în blocuri sunt însă blocate de panouri metalice, inscripţionate cu însemnele firmelor Bog'Art şi Mota Engil, care au construit proiectul. Intrarea se face în complex trecând de o poartă de tablă, în spatele căreia se află doi paznici, care însă ne întorc din drum, deoarece showroom-ul proiectului Doamna Ghica Plaza se află în afara blocurilor, într-un spaţiu din imediata apropiere.
Pe lângă blocuri, destul de puţină mişcare, deşi reprezentanţii de vânzări ai proiectului îşi propuneau în toamna anului 2009 ca toate cele 616 apartamente ale complexului să fie vândute până la sfârşitul anului trecut; un bărbat de 40 de ani fumează pe balcon, în timp ce un cuplu intră cu un covor în casa scării pe o uşă metalică gri.
"În luna iunie a anului trecut s-au mutat în complex circa 60 de familii. De atunci s-au mai mutat în jur de zece, astfel că la ora actuală în proiect locuiesc în jur de 70 de familii. Vândute sunt în jur de 200 de apartamente, dar sunt şi investitori sau familii care au cumpărat pentru copii care sunt încă la liceu", declară Corina Dordoi, sales manager al proiectului. Planul de vânzări după finalizarea proiectului era de câte o locuinţă pe zi. "Când s-a rebranduit proiectul (iniţial denumirea ansamblului a