Face parte din universul folclorului de peste trei decenii şi le-a cântat la acordeon străinilor din aproape toată Europa. E îndrăgostit de cafe concert, vals, tango şi, bineînţeles, folclor.
În copilărie, la vârsta de zece ani, s-a îndrăgostit de acordeon. Provine dintr-o familie de muzicanţi, în care bunicul său a cântat la chitară şi din voce, mătuşa sa a fost cunoscuta interpretă de muzică populară Filofteia Lăcătuşu, iar tatăl său a cântat la ţambal. „Mi-a plăcut muzica populară de mic. Am încercat să cânt şi cu vocea, chiar eram talentat, dar aveam emoţii şi am renunţat. Am preferat acordeonul. Regret că am renunţat atunci să îmi valorific şi vocea, sunt convins că reuşeam şi ca solist, mai ales că am pregătit de-a lungul carierei mele interpreţi renumiţi“, spune Emil. Şi-a cumpărat un acordeon mic, cu 32 de başi şi s-a înscris la cursuri la Şcoala Populară de Artă. Acum deţine un acordeon Weltmeister.
Nu i-a fost niciodată greu
La vârsta de 16 ani, a început să cânte la petreceri şi la restaurante. Un an mai târziu, s-a înscris în Ansamblul Altiţa, unde a cântat în orchestră. „Am fost la foarte multe concursuri naţionale şi internaţionale, în turnee şi spectacole alături de Ansamblul Altiţa. Am făcut parte din acest grup aproape cinci ani, a fost una dintre cele mai frumoase perioade, mai ales că eram tânăr şi călătoream mult. Am fost în Turcia, Bulgaria, Slovacia şi Germania“, adaugă acesta. După absolvirea liceului, s-a angajat la Şcoala Populară de Artă, ca instructor de acordeon. S-a ocupat de grupuri de copii şi tineri, pe care i-a învăţat să cânte la acordeon. A făcut parte şi din Ansamblul Rapsozii Gorjului, cu care a participat la foarte multe turnee în occident, mai ales în Franţa. În paralel, s-a înscris la Conservator, la secţia Pedagogie Muzicală. După absolvirea facultăţii, a continuat cu un master în Artă Muzicală. „Îmi ded