Primul restaurant care functioneaza pe piata libera si este detinut de o primarie a fost deschis, miercuri, la Cluj-Napoca, anunta Agerpres. Localul este situat chiar in centrul orasului si are o capacitate de 50 de locuri, preturile practicate fiind cu 10-20% mai mici fata de cele intalnite in alte restaurante.
Municipalitatea mai detine trei cantine in oras dar acestea nu erau deschise publicului larg, ci erau destinate angajatilor institutiei si pensionarilor ori persoanelor care reprezentau cazuri sociale.
"Motivul pentru care am decis sa propun Consiliului local aceasta destinatie pentru spatiul de pe str. Memorandumului nr 10 a fost de a da ocazia echipei de la Cantina Primariei sa se dezvolte. Acum, odata lansati pe o piata pe care exista o concurenta puternica, vor avea ocazia cea mai buna de a demonstra ce pot, aducand, in acelasi timp si bani la bugetul local", a explicat primarul Sorin Apostu. Acesta a spus ca, fata de varianta in care spatiul ar fi fost inchiriat unui alt intreprinzator, beneficiul financiar adus de deschiderea restaurantului este de o suta de ori mai mare.
Localul a fost renovat si modernizat, iar costurile lucrarilor, cu tot cu refacerea instalatiei de gaze si a instalarii aparaturii de aer conditionat, a costat 400.000 de lei, bani care se estimeaza ca vor fi recuperati intr-un an.
Meniul oferit de restaurant are specific ardelenesc, iar mancarurile sunt gatite de patru bucatari. Localul va fi deschis sase zile pe saptamana, iar in restaurant nu se va fuma si nu se vor servi bauturi alcoolice. Primul restaurant care functioneaza pe piata libera si este detinut de o primarie a fost deschis, miercuri, la Cluj-Napoca, anunta Agerpres. Localul este situat chiar in centrul orasului si are o capacitate de 50 de locuri, preturile practicate fiind cu 10-20% mai mici fata de cele intalnite in alte restaura