"Seven", o piesă de teatru documentar în regia suedezei Hedda Krausz Sjogren şi având în distribuţie şapte membre ale Parlamentului European, printre care şi Renate Weber, s-ar putea juca şi într-o sală din România, după ce, în decembrie, a primit primele aplauze la Bruxelles.
1 /.
Cel puţin aşa speră Renate Weber, europarlamentar PNL (ALDE), precizând, într-un interviu acordat EVZ, că în cele două luni trecute de la premieră a primit nenumărate propuneri pentru a duce spectacolul, în aceeaşi neobişnuită distribuţie, într-un turneu european care să includă şi Bucureştiul. Lucrurile întârzie doar din lipsa timpului, dar vor prinde curând formă, explică ea.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Renate Weber, într-o piesă de teatru În "Seven", Renate Weber a preluat joacă "rolul" Marinei Pisklakova-Parker, fondator al primului infoline pentru victimele violenţei domestice din Rusia.
Pentru "Seven", Renate Weber a preluat "rolul" Marinei Pisklakova-Parker, fondator al primului infoline pentru victimele violenţei domestice din Rusia. Acum, Pisklakova trăieşte în Statele Unite, dar organizaţia pe care a fondat-o în 1993 şi pentru care a lucrat singură aproape jumătate de an a devenit "Centrul Naţional de Prevenţie a Violenţei" (ANNA), o reţea cu peste 130 de organizaţii active pe teritoriul Rusiei şi al fostei Uniuni Sovietice.
Poveştile a şapte femei
Deputata suedeză Cecilia Wikstrom (ALDE) - iniţiatoarea proiectului în Parlamentul European - a preluat rolul cambodgienei Mu Sochua, nominalizată în 2005 la Premiul Nobel pentru Pace pentru activitatea ei împotriva traficului de femei în Cambodgia şi Thailanda.
Judith Sargentini, din Olanda (Grupul Verzilor), spune povestea nigeriencei Hafsat Abiola, apărătoare a democraţiei după ce părinţii ei, şi ei activişti, au fost ucişi. Tot din Grupul Verzilor, eurodeputa