Aproape oricine ar vrea sa cheltuiasca mai putini bani, mai ales in aceste vremuri grele. Si, daca pana acum in ceea ce priveste banii pentru alimente, in afara de a taia anumite produse de pe lista, nu ai facut nimic pentru a economisi, afla ca poti apela si la alte strategii pentru a mai reduce din cheltuieli.
Shine.com te invata ce sa faci pentru a pastra mai mult timp prospetimea produselor alimentare si, implicit, pentru a economisi bani.
1. Captuseste baza frigiderului cu servetele mai groase; acestea vor absorbi umezeala formata si vor impiedica legumele sa se mai altereze repede.
2. Pentru a mentine proaspete plantele aromatice chiar si o luna, ia legaturi mari, spala-le, asaza-le in pungi de plastic si pune-le in congelator. Cand vei avea nevoie de ele se vor toca usor si se vor dezgheta si repede.
3. O frunza de dafin pusa in recipientele in care tii faina, paste sau orez tine insectele departe.
4. Daca vrei ca branza sa nu se mai usuce atat de repede, mai ales cea tare, acoperita cu un strat de ceara, intinde o pojghita de unt sau margarina pe latura din care ai taiat.
5. Atunci cand ridichile, telina sau morcovii s-au vestejit putin, pune-le intr-un bol cu apa foarte rece (chiar cu bucati de gheata) si cu o felie de cartof crud. Isi vor reveni rapid si vor redeveni crocante.
6. Nu rupe bananele de pe ciorchine decat atunci cand ai de gand sa le mananci; daca stau separat se vor strica mai repede.
7. Pune cateva boabe de orez in solnita, pentru a impiedica sarea sa se mai umezeasca de la condens.
8. Cumpara mai multe pachete de unt atunci cand acesta este la reducere si pastreaza-le in congelator; pot tine pana la sase luni asa, insa ai grija sa le pui in ceva inchis ermetic, pentru a nu lua mirosul celorlalte alimente congelate.
9. Mierea