Reprezentanţii "Murfatlar" estimează că cifra de afaceri a companiei pentru anul trecut se cifrează în jurul valorii de 140 milioane lei. Pentru acest an, au bugetat o menţinere a cifrei de afaceri pe vinurile îmbuteliate şi o vânzare de circa 45 milioane lei pe reţeaua "Crama Murfatlar". Ast-fel, rezultă o cifră totală de afaceri de 185 milioane de lei, estimată pentru acest an. Laura Muşat, PR Manager "Murfatlar", ne-a spus: "În condiţiile în care veniturile scad din ce în ce mai dramatic, iar consumul este afectat atât cantitativ, dar mai ales din punct de vedere valoric, sperăm la o revenire a consumului. Acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care nu vor apărea noi măriri de taxe sau altele din aceeaşi categorie. În plus, blocajul financiar, greutatea recuperării banilor din piaţă, legislaţia ambiguă, lipsa finanţării şi pierderile cauzate de falimentele tot mai dese şi imposibilitatea recuperării creanţelor au făcut din 2010 un an mult mai dificil decât 2009\".
Potrivit reprezentanţilor Patronatului Vinului şi Viei din România (PNVV), piaţa internă a vinului, care reprezintă valoarea vânzărilor vinului produs în România, a scăzut în 2010 cu 12%-13%, comparativ cu 2009, până la aproximativ 350 de milioane de euro. În opinia acestora, pentru 2011, cea mai optimistă estimare este stagnarea.
Laura Muşat consideră că "piaţa de vin este afectată dur, cel mai mare pericol venind din zona pieţei < fără taxe > - vinul, ţuica şi orice alte băuturi făcute în casă plus diverse băuturi contrafăcute. Aceste băuturi câştigă o cotă din ce în ce mai mare, iar producătorii de vin legali, în condiţiile actuale, vor putea face faţă acestei concurenţe neloiale foarte greu".
"Murfatlar" urmează o strategie pe piaţa externă care include un mix de mijloace de promovare, participarea la târguri şi expoziţii de profil fiind foarte importantă în acest sens. "La fel