Elev într-a XII-a la Liceul de Artă, George Crintă, este câştigătorul Olimpiadei Naţionale de Artă Teatrală. Mama lui George, geniul de la Liceul „Hariclea Darclee", - absolventă a două facultăţi la stat - a plecat în Italia, iar tatăl i-a părăsit.
Este şi deţinătorul Marelui Trofeu la Concursul Naţional „Ştefan Mihăilescu-Brăila" şi face performanţă de unul singur. Cântă la chitară, publică versuri şi filosofie şi câştigă premii după premii.
A luat viaţa în piept de la 15-16 ani, iar acum, la 18 ani, locuieşte singur, fiind, aşa cum spune profesoara de coregrafie şi arta actorului, Nicoleta Brânzia, varianta de astăzi a histrionului medieval.
Reportaj în exclusivitate: Povestea unui pilot brăilean de 21 de ani aflat printre primele victime ale celui de-Al Doilea Război Mondial
Exclusiv: Povestea antrenorului de tenis care a lăsat Caraibele pentru România
„George Crintă are veleităţi de artist, este şi poet, şi actor, şi cântăreţ - histrionul medieval, cel care întruchipa toate artele. Histrionul este varianta de astăzi a actorului total. Citeşte mult, gândeşte ca un tânăr de 25 de ani, nu de 18, iar profesorii sunt încântaţi de capacităţile lui. Pentru el, regizorul Radu Afrim a fost precum a fost actorul Radu Beligan pentru mine", ne-a spus prof. Nicoleta Brânzia, ea însăşi actor.
E greu de crezut că un astfel de adolescent locuişte singur.
„Tata este separat de mama, iar mama, absolventă a două facultăţi (la stat) - este economist şi inginer - a preferat să meargă la muncă în străinătate. Este în Milano, Italia, unde preferă să facă un altfel de job. A fost inspector credite la CEC, n-a plecat neapărat din cauza banilor. A plecat pentru că aşa a considerat că este mai interesantă viaţa", ne-a mărturisit elevul-actor.
Un fenomen
George este un adevărat fenomen pentru dascălii lui, dar şi pentru artiştii brăi