Salariile brute ale angajaţilor din sistemul bugetar au crescut cu 15% începând cu ianuarie 2011, faţă de octombrie 2010, însă veniturile nete au avut o evoluţie diferită de la o persoană la alta, în funcţie de situaţia impozitului şi de eventuale deduceri personale, la fel cum reducerea brută de 25%, din iulie, a însemnat o scădere netă mai mică, în unele cazuri, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Gheorghe Gherghina.
"Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în luna iulie, când s-a făcut reducerea de 25%. Datorită acestor deduceri care se aplicau şi atunci - şi, aşa cum vă spuneam, se aplică din 2005 - de exemplu, un profesor debutant care avea 1.116 lei, când i s-a redus salariul brut cu 25%, netul nu s-a redus cu 25%, şi cu 22%, pentru faptul că a intrat în altă sumă de deducere personală, prin Ordinul 1016/2005. Iar acum, de exemplu, aceeaşi persoană - atunci a câştigat 3 puncte procentuale, deci nu i s-a redus cu 25%, ci numai cu 22% - acum netul nu i-a crescut cu 15%, ci cu 13,5%", a explicat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice.
F. A. Salariile brute ale angajaţilor din sistemul bugetar au crescut cu 15% începând cu ianuarie 2011, faţă de octombrie 2010, însă veniturile nete au avut o evoluţie diferită de la o persoană la alta, în funcţie de situaţia impozitului şi de eventuale deduceri personale, la fel cum reducerea brută de 25%, din iulie, a însemnat o scădere netă mai mică, în unele cazuri, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Gheorghe Gherghina.
"Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în luna iulie, când s-a făcut reducerea de 25%. Datorită acestor deduceri care se aplicau şi atunci - şi, aşa cum vă spuneam, se aplică din 2005 - de exemplu, un profesor debutant care avea 1.116 lei, când i s-a redus salariul brut cu 25%, netul nu s-a redus cu 25%, şi cu 22%, pentru faptul că a intrat