Cu banii retraşi în mod fraudulos, indivizii făceau cumpărături la supermarket-uri din România. Ancheta în acest caz a durat doi ani.
Cele două grupări infracţionale au fost prinse în urma unei acţiuni complexe, cu forţe extinse, a ofiţerilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, în colaborare cu autorităţile din Polonia, Suedia şi Marea Britanie, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.
Prin metoda phishing, membrii grupărilor au obţinut date ale conturilor de card aparţinând unor cetăţeni români şi străini. Schimbul de informaţii între autorităţile judiciare din România şi cele din Polonia, Suedia şi Marea Britanie s-a realizat prin Unitatea Naţională Europol din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R. care a transmis datele către Biroul European de Poliţie Europol.
La data de 15 februarie a.c., poliţişti din cadrul B.C.C.O. Iaşi şi Galaţi, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi, în baza unor informaţii furnizate de ofiţeri D.G.I.P.I., au desfăşurat o acţiune complexă pe linia combaterii criminalităţii informatice.
„Acţiunea, în care au fost angrenaţi şi poliţişti ai B.C.C.O. Piteşti, S.C.C.O. Vaslui, I.P.J. Galaţi, I.P.J. Vaslui, S.S.O.I. Galaţi, a vizat mai multe persoane din Galaţi, Piteşti şi Vaslui, suspectate că s-au constituit în două grupuri infracţionale care se întrepătrund în activitatea infracţională şi care acţionau pe două segmente: montarea de dispozitive de tip skimming la bancomate de pe teritoriul României din municipiile Galaţi, Braşov, Sinaia şi Predeal şi în străinătate, în ţări precum Marea Britanie, Suedia şi Polonia, urmată de folosirea datelor de carduri astfel obţinute, pentru clonarea acestora şi utilizarea lor în vederea efectuării de retrageri frauduloase la bancomate din România şi Polonia; obţinerea de date de carduri ale unor cetăţeni străini, prin phishing sau skim